Naturformidlere over hele landet står klar med oplevelser og læring

På bagkant af Corona restriktionerne og med foråret i sigte melder håbefulde naturformidlere over hele landet klar til et nyt år i Bliv NaturligVis.

11 februar 2022 · Tekst: Søren Vendelbo · Foto: Jonas Nørregaard

 

- Jeg tror, vi er mange, der trænger til, at der kommer til at ske noget i det kommende år, siger Steven Jensen fra Kalundborg, der er naturformidler i Bliv NaturligVis.

Steven må huske længe tilbage for at mindes sidst, han var ude og formidle i projektet. Steven meldte sig som frivillig i Bliv NaturligVis i 2019.

- Coronadynen har jo desværre ligget tungt over os de seneste par år, men jeg tror på, det letter nu, så vi kan komme i gang igen – ud og vise hvad naturen kan, siger han.

Naturen som ramme
Steven har altid nydt at være udenfor. Om det er jagt, lystfiskeri eller camping i det fri, så elsker han at være i naturen. Gennem Bliv NaturligVis ønsker han at viderebringe den viden og forståelse for, hvad naturen rummer, som han selv har. Det er nemlig på den baggrund, hans egen passion for jagt og lystfiskeri er opstået.

- Naturen, jagten og lystfiskeriet danner gode rammer for at skabe en basal forståelse for, hvad mad er, og hvor det kan komme fra. Derudover er det en oplagt kontekst for at skabe bevidsthed omkring, at det er vigtigt, at vi bevarer og beskytter vores natur, siger Steven.

Steven er særligt engageret i buejagt, og han kunne godt tænke sig at vise, hvordan man parterer og tilbereder vildt, man selv skudt, så det ender med et lækkert måltid mad. Han er håbefuld omkring det kommende år i Bliv NaturligVis og klar til at rykke ud, så snart muligheden byder sig.

Hvordan?
Hvis man godt kunne tænke sig at få en formidler som Steven ud til sin lokale skole eller institution, kan man kvit og frit gå ind på Bliv NaturligVis’ hjemmeside og tage direkte kontakt til en formidler i sit område. Derudover kan man som forælder til et barn i folkeskolen gøre lærerteamet opmærksom på tilbuddet. Det kan man gøre ved at sende et fakta ark om projektet direkte på AULA – link til arket findes HER.