Hvad er Bliv NaturligVis?

Vi tilbyder spændende og lærerig naturformidling om jagt og fiskeri i børnehøjde.

Bliv NaturligVis bringer jægernes og lystfiskernes engagement og viden om naturen ud i dagtilbud, skole og fritidstilbud. Det gør vi ad to veje; den ene vej er en kontaktbase, hvor lærere, pædagoger eller f.eks. spejderledere kan finde frivillige jægere og lystfiskere, der står klar til at dele ud af deres viden om naturen. Den anden vej er en samling af undervisningsmaterialer og aktiviteter til børn, som kan hjælpe med at sætte gang i et læringsforløb om naturen.

Hvad kan natur, jagt og lystfiskeri give børn?

I Bliv NaturligVis tror vi på, at børn med vindblæste kinder, jord under neglene og græs på knæerne er glade, sunde og nysgerrige børn. Vi tror på, at børn med en stærk naturidentitet og -forståelse også har et ønske om at beskytte og bevare naturen i fremtiden.

Både jægere og lystfiskere har et stærkt forhold til naturen. De høster af naturens overskud, og de ved, at naturen skal beskyttes før den kan benyttes. Dette forhold og denne kærlighed til naturen ønsker Bliv NaturligVis at give videre til alle børn og unge.

Vores passionerede frivillige formidlere tager børnene med på en lærerig rejse fra den spirende naturpleje, over nedlæggelsen eller fangsten af byttet, til nydelsen af det gode måltid, der følger.

 

Hvem står bag?

Bliv NaturligVis er skabt i et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund med støtte fra Nordea-fonden.